Forside

Sangaften om Bjarne Haahr i Godthaabskirken på Frederiksberg, marts 2024 

En fyldt menighedssal var tirsdag aften samlet til sangaften, dedikeret til Bjarne Haahrs musik og fortællingen om hans liv, i Godthaabskirken på Frederiksberg. Sangaftenen var blevet til med initiativ fra Eva Skærbæk, tidligere præst ved Saxild og Nølev Kirker og nær ven af Bjarne Haahr.

Aftenen startede ud med en times fællesspisning med en række lækre anretninger og vin. Herefter startede  fortællingen om Bjarnes liv og tilblivelsen af nogle af hans mest kendte melodier. Undervejs blev fortællingerne akkompagneret af kirkens organist, Peter Bjerregaard, der spillede, mens salen sang godt med. I pausen blev der serveret kaffe og hjemmebagt kage, og snakken gik lystigt blandt de fremmødte.

En fantastisk stemningsfuld aften – og en stor tak skal lyde til Eva Skærbæk, Godthaabskirken samt de mange sangglade deltagere. En særlig tak til organist Peter Bjerregaard, der også stod bag det fantastisk flotte sanghæfte, der blev udleveret med noder og flotte billeder.

Vi håber, at vi en anden gang får mulighed for at gentage succesen, hvis chancen byder sig.

IMG_9292IMG_1247

 

Nu kan du lytte til Bjarne Haahr på Spotify og mange andre streamingtjenester, september 2023 

Takket være Bent Kristensen har vi fået lagt følgende af Bjarne Haahrs albums på streamingtjenesten Spotify. Du kan lytte til dem her:

–  “Dansk Natur-lighed” med Søren Mønster

– “Det Synger Om Dig” med Bodil Dittmer og Leif Møller Lauridsen

– “Hjertets Sorg bliver Sang“, instrumental udgave med mulighed for at synge til

Snart kommer også “I de grønne skove 1″ og “I de grønne skove 2″ i instrumental udgave, så det er muligt at lytte til og lære melodierne.

Bjarne Haahr mindekoncert og fællessang, juni 2023

Under overskriften “Komponisten Bjarne Haahr fra Nim ved Brædstrup døde i 2015, men hans sange lever stadig” holdt Odder Grundtvigske Valgmenighed, søndag den 4. juni kl. 11.30 efter gudstjenesten, mindekoncert, fællessang og fællesspisning i Bjarne Haahrs ånd.

Her underholdt bl.a. Jørgen Forsingdal med en fin tale og sit digt om Bjarne, der lyder: “Bjarne Haahr fra Nim, er ikke så dum til Dim” (Dim-akkorder forståes)

Video fra Mindekoncert og fællessang i Odder Grundtvigske Valgmenighed, juni 2023

 

Bjarne Haahr er repræsenteret med 7 melodier i den 19. udgave af Højskolesangbogen, 2022
Vi er rigtig glade for, at Bjarne Haahr igen er godt repræsenteret med melodier i den nye højskolesangbog. Denne gang kom der syv melodier med. Specielt melodien til Halfdan Rasmussens tekst ”Gå stille og tyst” er vi meget glade for kom med, da det er en af de sange, Bjarne Haahr gerne ville huskes for. Se en liste over sangene her

 

Optagelser fra mindekoncert i Brædstrup Kirke, maj 2016
Det er nu muligt at lytte til optagelserne fra Bjarne Haahrs mindekoncert i Brædstrup kirke, maj 2016. Tryk her.

Musik- og mindearrangementer i 2015 og 2016 
Siden Bjarne Haahr døde 1. februar 2015, har der været afholdt diverse musik- og mindearrangementer:

  • Juni, 2015. Mindeaften for Bjarne Haahr i Nim Kirke og Sognehus, ved sognepræst Kirsten Høg
  • Feb. 2016 Bjarne Haahrs musik i Odder Valgmenighed, ved Kirsten Høg og Tove Jensen
  • Maj 2016 Mindekoncert i Brædstrup Kirke (se særskilt fane på hjemmesiden eller tryk her)
  • September, 2016 – Kulturaften i Bakkehuset Ry. Anne Birgitte Haahr præsenterede Bjarne Haahrs musik og Astrid Haahr akkompagnerede til fællessang (se omtale her)

Ny hjemmeside, maj 2015
Da vores far har et kæmpe lager af noder, hæfter og CD´er liggende, har vi nu lavet denne hjemmeside, hvorfra det er muligt at bestille en del af hans udgivelser.
Det er også muligt at lytte til en del af den musik, der er indspillet. Desuden har vi samlet nogle af de mindeord, der blev skrevet i forbindelse med hans bisættelse, og indsat fars egen fortælling om sin opvækst med musik, som han skrev til Brædstrupegnens Hjemstavnsforening i 2005.

Nim gl. skole, maj 2015

Kirsten, Jakob og Anne Birgitte Haahr (Bjarne Haahrs børn)